Lansare monografia "Puiu Manu"

vineri, 7 mai 2010

Sâmbătă, 8 mai, la ora 12.00, la Şcoala de Yachting din Herăstrău (Şoseaua Nordului nr.7-9) se va lansa monografia “Puiu Manu”, în prezenţa marelui artist şi a autorilor.
Născut în 1928, Puiu Manu este unul dintre cei mai longevivi, prolifici şi talentaţi creatori de benzi desenate din România, autor multivalent, de BD istorice, de aventuri şi science-fiction, apreciat de două generaţii de cititori ai revistelor pentru copii din perioada socialistă.
În cele 48 de pagini ale monografiei puteţi afla informaţii inedite atât despre viaţa artistică cât şi despre cea personală a marelui artist, care a fost şi rămâne un adevărat globe-trotter dar şi un sportiv de performanţă (schi şi yachting).
Volumul este bogat ilustrat cu reproduceri după planşele sale (unele scanate direct după originale), planşe publicate între 1955-2009. Coperta, în culori, reprezintă un auto-portret al autorului, pilotând un „yacht” al … benzilor desenate.
Sâmbătă, pasionaţii de benzi desenate, nostalgicii sau pur şi simplu iubitorii de frumos au ocazia unică de a se întâlni cu domnul Puiu Manu, a discuta cu dânsul şi a-i cere autografe pe monografie sau pe cărţile de BD din anii 70.
Domnia sa va prezenta cu această ocazie planşele originale ale celui mai nou proiect al său de bandă desenată, Toate pânzele sus!, după romanul lui Radu Tudoran (realizată în culori originale).

Dodo Niţă şi Alexandru Ciubotariu

0 comentarii: