Zi de Zi: Gheorghe Matei-MATEO (“Curierul Naţional”)

miercuri, 19 noiembrie 2008

Acum mai bine de trei decenii eram un devorator de caricatură, acesta fiind cam singurul lucru pe care îl căutam prin publicaţii. Cotitura s-a produs atunci când , copil fiind, am înteles mesajul dintr-un desen realizat de marele MATTY. Din acel moment m-am hotărât să devin caricaturist. Uşor de zis, dar mai greu de făcut. A trecut ceva vreme până când am putut privi cu enormă satisfacţie primul meu desen în URZICA, se întâmpla în 1986. De atunci au mai fost prin diverse publicatii încă alte câteva mii. Însă, adevărata perioadă de caricaturist de presă a început în 1999, atunci când regretatul gazetar Valentin PĂUNESCU mi-a propus o rubrică zilnică în Curierul Naţional, intitulată simplu MATEO . “Să vedem dacă prinde” a zis maestrul… şi a prins.

Dum Dum: Cum e zi de zi la ziar?
Mateo: Caricaturist de presă este una din cele mai grele meserii, din fericire este facută cu mare pasiune, fără excepţii.


Dum Dum: Ce se întâmplă într-o zi fără inspiraţie?
Mateo: Sunt unele zile în care ai 4-5 idei (trăiască politicul!!!). Când ai o zi proastă apelezi la ele.


Dum Dum: Cum vi se pare o zi fără caricatură?
Mateo: Sunt zile în care se acumulează şi se cern ideile, nefiind silit să faci una, poţi fi extrem de critic cu tine.0 comentarii: