Iulian Pena-PAI: traiectorie aniversară între Urzica şi Urziceni

marți, 3 decembrie 2013O aniversare rotundă, poate însemna şi melancolie, şi surâs victorios. Anivesarea a 40 de carieră pentru un caricaturist înseamnă şi mai mult: valoare! Caricatura înseamnă idei noi, idei spontane, aprige, la obiect sau pe sub “obiect”, dar tot timpul să stârnească entuziasmul raţiunii  şi colaborarea cu imaginaţia. Iulian Pena-PAI face parte din acest ansamblu de criterii, iar ca dovadă intangibilă stă panoplia cu zeci de premii internaţionale şi naţionale.


Pentru a se sincroniza cu ironia propriului destin, Iulian Pena-PAI  a debutat în paginile revistei Urzica în 1973, iar în 2013 la Salonul de la Urziceni primeşte laurii aniversari, semn că pişcăturile în viaţă, pentru unii, au virtuţi zodiacale.

Ca un armurier în sala sa de arme, Iulian Pena-PAI are de ce să se privească zâmbind în oglinda tăişului creioanelor sale şi să-şi risipească melancolia. Cataloagele, revistele, ziarele, simezele, mapele unde trăiesc lucrările sale transmit fantezie în chenarul privirii. La Mulţi Ani!


0 comentarii: