Revista COMICS a împlinit 1 an!

vineri, 24 februarie 2012Revista COMICS împlineşte astazi 1 an, dar povestea ei a început în vara lui 2010 cu ocazia Street Delivery, când în 2 zile a fost încropit numărul pilot, cu desene SCC şi un mic featuring Comics.CevaMarunt. De-abia în februarie 2011, era lansată Revista COMICS în formula ei actuală. Ea s-a născut în primul rând din nevoia unei publicaţii periodice de benzi desenate autohtone, din dorinţa de-a oferi autorilor un spaţiu de publicare, fără prea multe constângeri, şi nu în ultimul rând pentru a promova benzile desenate în general.


Prin "magia internetului" revista are in jur de 30.000 de vizualizari pe numar, ajungand la un public aproape imposibil de atins cu o revista tiparita, in conditiile actuale ale "industriei" romanesti de benzi desenate.
Desi are numai un anisor, Revista COMICS a tinut ateliere si workshop-uri, a organizat expozitii, evenimente si concursuri, a participat la Salonul de Banda Desenata de la Constanta, la Muzeul Benzii Desenate, la Salonul European de Banda Desenata si a ajuns chiar si la Comic Con New York.

La cele 7 editii de pana acum au contribuit
45 de autori romani, de la tineri care publica pentru prima data pana la adevarati veterani in domeniu, fara implicarea si pasiunea lor, acest proiect nu ar fi fost posibil, ii puteti cunoaste pe toti: [aici]

Multumim tuturor pentru contributii, multumim celor care promoveaza revista si evenimentele ei si multumim galeriei Saint Ink pentru gazduirea expozitiilor.

Multumiri speciale lui Ciubi si Dodo Nita pentru sprijinul constant.


[comunicat oficial Revista Comics]

0 comentarii: