Foto-cronica Salonului Naţional de Grafică Satirică

marți, 5 iunie 2012

Salonul Naţional de Grafică Satirică din acest a fost ca un spectacol de circ fără un show acrobatic. Doar cu dresură de purici. Organizat de UAP, a fost încă o demonstraţie maladivă că Uniunea este o entitate muribundă. Ocolit de mai mulţi caricaturişti bucureşteni (nu i-am zărit pe Nicu Mirodoni, Cristian Marcu, Cristian Topan, Dan Silviu Turculeţ), să nu mai vorbim de cei din ţară, vernisajul a fost un sec set de tenis încheiat la zero. M-am bucurat, totuşi, să-i salut pe Albert Poch, Gabriel Bratu, Gh. D. Constantinescu, Nicolae Ioniţă, Aurel Ştefan Alexandrescu-ALEX, Octavian Covaci, Mihai Stănescu - nume cu peniţe grele în capricioasa istorie a caricaturii româneşti. Ştefan Popa Popa's era la o masă. Deasupra lui, două picturi personale, cu tentă satirică, în rame ornamentate. Bufetul lângă ele. Următoarea ediţie sper să nu se nască dintr-un indigo. Timpul scurs iluzoriu nu păcăleşte decât pe cine vrea să fie păcălit.





 foto credit: Roxana Dincă

4 comentarii:

Alex spunea...

Are vreunul dintre artistii enumerati un sait/blog? Sau le-as putea vedea doar offline creatiile?

Altfel, daca accepti un sfat mai.. tehnic :) , aliniaza textele la stanga sau justified, iar niste paragrafe n-ar strica. Sanatate :)

Dum-Dum spunea...

Alex, dacă ai fi citit cu atenţie acest blog dedicat caricaturii, ai fi descoperit că sfaturile tale tehnice sunt inutile. La acest articol paginarea textului şi a fotografiilor este asumat asimetrică. În rest, anumite "saituri" dorite de tine există în blog-roll.

Alex spunea...

Foarte bine, atunci pastrati-va asimetria asumata (de parca asta ar fi mai nou vreun motiv de lauda, si nu un fel de a spune "vreau din tot sufletul sa fiu special, insa nu-mi iese decat la partea tehnica") - iar eu nu voi fi niciodata un cititor care sa "fi citit cu atentie acest blog". Inteleg ca se vrea o comunitate inchisa.

Multumesc, in orice caz, pentru indicatia de a studia blogrollul :)

Dum-Dum spunea...

As fi inteles bunele intentii daca erau acoperite de o justificare reala. Atat timp cat toate postarile nu aveau probleme tehnice nu-ti inteleg demersul, si nici interpretarile.