Puiu Manu la Craiova

joi, 10 iunie 2010


Vineri, 11 iunie 2010, ora 17,00 va avea loc la sediul Alliance Française din Craiova (Str. Romain Rolland nr.7) lansarea volumului "Puiu Manu - o monografie" în prezenţa artistului. Sunt aşteptaţi cititorii mai mici şi mai mari ai artistului - desenator B.D. şi ilustrator de carte pentru copii şi tineret, precum şi "desenatorii în devenire" de la Şcoala "Mihai Eminescu" (nr.37, din Craiova), prietenii Muzeului de Ştiinţe Naturale, a căror expoziţie "Aripi şi culoare" este găzduită de la 28 mai în Galeria Alliance Française.

Născut în 1928, Puiu Manu este unul dintre cei mai longevivi, prolifici şi talentaţi creatori de benzi desenate din România, autor multivalent, de BD istorice, de aventuri şi science-fiction, apreciat de două generaţii de cititori ai revistelor pentru copii din perioada socialistă.
În cele 48 de pagini ale monografiei puteţi afla informaţii inedite atât despre viaţa artistică cât şi despre cea personală a marelui artist, care a fost şi rămâne un adevărat globe-trotter dar şi un sportiv de performanţă (schi şi yachting).
Volumul este bogat ilustrat cu reproduceri după planşele sale (unele scanate direct după originale), planşe publicate între 1955-2009. Coperta, în culori, reprezintă un auto-portret al autorului, pilotând un „yacht” al … benzilor desenate.

Vineri, pasionaţii de benzi desenate, nostalgicii sau pur şi simplu iubitorii de frumos au ocazia unică de a se întâlni cu domnul Puiu Manu, a discuta cu dânsul şi a-i cere autografe pe monografie sau pe cărţile de BD din anii 70.
Domnia sa va prezenta cu această ocazie planşele originale ale celui mai nou proiect al său de bandă desenată, Toate pânzele sus!, după romanul lui Radu Tudoran (realizată în culori originale).

[Dodo Niţă]


1 comentarii:

Anonim spunea...

Suntem acolo