Răsărit de FECO WEST

sâmbătă, 7 decembrie 2013

La Urziceni a fost anunțată oficial constituirea FECO WEST ROMANIA.

FECO abrevierea de la Federation of Cartoonists Organization, este o asociație internațională cu membrii de pe întreg mapamondul.
Scopul asociației este apărarea drepturilor caricaturiștilor în special în ceea ce privește respectarea regulamentelor expozițiilor de caricatură.

ŞAI, CLEAR & CRIV

Radu Cleţiu-CLEAR, Jugoslav Vlahovic, Leonte Năstase

De ce FECO WEST Romania?

Demersurile pentru acceptarea unei a doua asociații FECO în România au început cu cinci ani în urmă la ședințele FECO Internațional desfășurate la St Just le Martel-Franța cu ocazia salonului de caricatură.
Radu Clețiu, care este membru al FECO Franța a participat la aceste întălniri și a propus, urmând exemplul Greciei care are două asociații FECO, ca și România să mai aibă o asociație - FECO WEST România.
Un prim criteriu a fost locația geografică. Acest criteriu contează dar nu este exclusivist. După ședința din acest an al FECO Internațional, președintele FECO - Peter Neuwendjik a aprobat creerea FECO WEST Romania.

FECO WEST ROU. Are ca declarație de misiune:

Transmiterea valorilor umane prin intermediul limbajului universal al caricaturii. Aceasta prin contactele facilitate de FECO între membrii asociației inclusiv distribuirea revistei FECO News, organizarea unui salon internațional de caricatură la Timișoara, editarea unei publicatii a asociației, promovarea caricaturii în spațiile culturale din vestul României.

Grupul FECO WEST a coalizat cei 10 caricaturiști, minimul pentru existența unui Grup FECO, în 2014 sperăm să realizăm la Timișoara și Lugoj expoziții de caricatură care să se ridice la valoarea Salonului de la Urziceni unde inițiativa vestică a fost îmbrășișată cu prietenie de către organizatori.


Radu Cleţiu-CLEAR

0 comentarii: