Alexandru Lincu: "D'ale românilor..."

marți, 11 iunie 2013



„D'ale romanilor...” - album de caricaturi semnat de Alexandru Lincu

            Pe 7 iunie a avut loc la Biblioteca Nationala a Romaniei lansarea albumului de caricaturi „D'ale romanilor...”, semnat de Alexandru Lincu - scriitor, traducator si caricaturist (1 martie 1948 – 11 august 2010). Evenimentul s-a desfasurat in prezenta a peste 40 de prieteni, colegi si cunoscuti, intr-o atmosfera informala si emotionanta, si datorita faptului ca fiica autorului si un prieten foarte bun al acestuia au deschis seara. Invitatii au putut, de asemenea, sa admire o mica expozitie de caricaturi care se regasec si in album. La final, fiecare participant a primit cate un album de caricaturi si un exemplar al romanului „Condamnat la viata”, scris de Alexandru Lincu cu cateva luni inainte sa ne paraseasca.
            „D'ale romanilor...” contine peste 150 de caricaturi publicate, premiate sau participante la expozitii si concursuri de caricatura, dar si cateva inedite, gasite printre schitele autorului. Acestea sunt realizate de-a lungul anilor, cu ajutorul a mai multor tehnici, chiar daca uneori umorul este negru si problema tipic romaneasca, aratata cu degetul, doare. În maniera sa personală de expresie plastică, Alexandru Lincu utilizează un desen simplu, accesibil şi plăcut, cu o coloristică ce atrage şi binedispune, în acelaşi timp transmiţând un mesaj ironic vis-a-vis de subiectele alese.
            Albumul de caricaturi „D'ale romanilor...” este publicat de editura Arvin Press si nu va fi scos la vanzare, el fiind realizat in memoriam la dorinta si cu sprijinul exclusiv al familiei.

Alexandru Lincu (1 martie 1948 – 11 august 2010), scriitor, traducator si caricaturist publica prima sa caricatura in 1966 in revista "Amfiteatru". De-a lungul timpului castiga diferite premii si mentiuni pentru caricatura, dar si pentru scrieri umoristice si participa la la expozitii si concursuri nationale si internationale de caricatura. In 2008 deschide o expozitie personala de caricatura („D’ale romanilor!”) la sediul Institutului Cultural Roman din Madrid. Ca scriitor, publica 5 volume: CONDAMNAT LA VIATA - roman, EPOCA MARLANILOR - publicistica, INOROGUL DE JAD - roman, DINCOLO DE ORIZONT - poezii, TAINA BURLACILOR - povestiri si schite umoristice. Traduce si publica 5 romane din limbile spaniola si portugheza.

Pentru mai multe informatii:
Cristina Lincu (cristina@lotcomm.ro, 0746 08 44 11)


0 comentarii: