Portocartoon story

duminică, 3 iulie 2011



Zile însorite la salonul de caricatură

Portocartoon 2011

ediţia a 13-a




Unul dintre cele mai constante şi bine cotate saloane de caricatură din Europa a fost şi în acest an gazda bună a caricaturiştilor premiaţi şi invitaţi. Organizatorul şi directorul Muzeului tipăriturilor, Luis Humberto Marcos a continuat tradiţiile ultimilor ani : în cadrul manifestărilor ,,Porto capitala mondială a caricaturii,, s-a desemnat o stradă a caricaturiştilor, s-a inaugurat o statuie inspirată după lucrarea câştigătoare a locului întâi, în piaţa centrală a oraşului s-a desfăşurat ,,Fiesta de Caricatura,, unde caricaturistul Radu Cleţiu duce greul...de la inaugurarea acestui happening acum 6 ediţii.

O alta tradiţie a festivalului este şi croaziera pe vasul oficialităţilor în noaptea cu artificii de Sao Joao, când primarul oraşului se întâlneşte cu caricaturiştii invitaţi.

De asemenea, în ultimii ani clasicul caricaturii franceze Georges Wolinski este preşedintele juriului, aceasta pentru a urmări evoluţia caricaturii mondiale cât mai de aproape, după cum declara dânsul.

Toate aceste evenimente şi multe altele pe parcursul a cinci zile de sărbătoare a caricaturii, alături de importantele premii în bani şi vin preţios de Porto, fac de dorit o participare la Portocartoon. Dorim viaţă lungă salonului şi traversarea cu succes a crizei, care nu este şi a caricaturii.


Radu Cleţiu



0 comentarii: