Anton Pann în secolul XXI

vineri, 18 martie 2011


După o secetă publicistică de câţiva ani, când nicio revistă de caricatură nu şi-a depăşit stadiul embrionar, anul 2011 aduce o explozie editorială satirică: 10. 000 exemplare gratuite risipite în toate zările ţării ca un bonus anti-criză ce în România tinde să devină dinastie seculară.

Cu numele extras din poveştile Orientului, revista Nastratin e o mixtura anecdotica de epigrame, bancuri, texte satirice, iar cele 16 pagini ale revistei sunt construite pe calapodul personajelor - colorate, grobiene, exaltate - semnate de Mihai Matei care este şi directorul artistic al publicaţiei. Epigramişti cunoscuţi : Elis Râpeanu, George Corbu, Nicolae-Paul Mihai sau caricaturistul intrus în teatru, Horaţiu Mălăele, pot reprezenta, pentru cine are apetit, sarea & piperul publicaţiei.

Revista Nastratin este un pur divertisment urban fără limită de intenţii de-a schimba lumea şi nu se adresează unui public încorsetat în ţinte sociologice, e pentru oricine, se citeşte lângă o ceaşca de cafea şi poate substitui zaharul sau amarul, depinde de concentraţia în porţelan a ceştii.

Iar cine nu o găseşte în punctele de distribuţie naţionale o poate citi la adăpost on-line : www.nastratin.ro

0 comentarii: