Yalta, alta.....

miercuri, 21 iulie 2010

Yalta, pe atlasul istoriei, este locul segmentării unor destine naţionale ce s-au spulberat în apele reci ale Mării Negre din iarna lui '945. Loc de întors nu mai e, dar de joacă, da. Cu mingea, că e rotundă şi imprevizibilă precum istoria şi misterele ei. Tandemul Polonia-Ucraina, o amintire fisurată a vechiului imperiu austro-ungar, şi-a propus să organizeze spaţii de joacă pentru maeştri balonului rotund, o sferă de interese ce nu mulţumeşte niciodată pe toată lumea.
Cum până la startul lui EURO 2012 mai sunt ceva ani şi alte întâmplări, s-a propus o prefaţă grafică satirică - Concursul internaţional de caricatură Ucraina-Polonia cu tema "Fotbalul care uneşte"- exact într-un spaţiu al unei foste dezbinări: Yalta.

Şi cum noi, românii, am fost contuzionaţi, feliaţi, descarnaţi, acum, la o serată artistică, am fost în prim-plan: Premiul I a fost obţinut de caricaturistul ploieştean Iulian Pena-Pai, un zapciu al juriilor, dar şi un bun concurent în teritoriul careului de aşi, aici, de fotbal.



Iulian Pena-Pai
Premiul I
First International Ukrainian-Polish
"Football unites us"
Yalta 2010



0 comentarii: