Pictură 3D la Suceava

luni, 26 octombrie 2009

Ovidiu Ambrozie Bortă
BOA

Pe data de 24.10.2009, începând cu ora 14, graficienii suceveni Mihai Pânzaru PIM, Ovidiu Ambrozie Bortă BOA, Alexandru Cătălin Chifan au realizat la Suceava (Iulius Mall) un experiment de pictura 3D. Acţiunea a avut rolul de a populariza la Suceava genul de artă-Pictura 3D şi face parte dintr-un proiect mai larg propus sucevenilor şi nu numai de Complexul Muzeal Bucovina şi Centrul Cultural Bucovina sub denumirea Festival de Satiră „Bucovina” 13 noiembrie-30 noiembrie 2009.

Alexandru Chifan

La această manifestare va avea loc concursul pilot de pictură 3D, pe lăngă alte acţiuni Salonul Naţional-Internaţional de Umor la Suceava ediţia XX, Expoziţia Internaţională de Grafică Satirică „Gripa...” ediţia aIIIa, concursul de graffiti aflat la ediţia a IV a.
Artiştii plastici au realizat în premieră la Suceava pictură 3D pe carton format 2x1,4 m , cu pasteluri color soft, timp de 6 ore. Interesul sucevenilor a fost destul de mare pentru acest gen de artă, perindându-se la locul desfăşurării acţiunii zeci de curioşi.

Mihai Pânzaru
PIM

Grupul celor trei muşchiitari au mai realizat împreună la Iulius Mall în acest an expoziţia de grafică satirică pe data de 1 aprilie, expoziţia de portrete ai preşedinţilor şi vedetelor americane pe 4 iulie, lansarea de carte „BOA(la) la români” precum şi nenumărate sesiuni de portrete pentru publicul larg.

Suceava
25.10.2009
caricaturist
Ovidiu Ambrozie Bortă

0 comentarii: