Popa’s de toamnă: Bratu mereu verde!

sâmbătă, 1 noiembrie 2008

Craiova, octombrie 2008. În plină criză financiară mondială supranumele “Cetatea banilor” (în sens contra-istoric) pare o glorie jerpelită sau, posibil, o glumă zornăitoare. Tocmai de aceea oltenii au decis să-şi injecteze o doza dublă de umor baban, spre a-şi împlini sărbătorirea urbei.

Doi caricaturişti, dintre cei mai extinşi în volum personal, număr de desene şi vechime pe simeze - Gabriel Bratu şi Ştefan Popa Popa’s - au fost invitaţi să-şi dovedească forţa satirică:


Gabriel Bratu-MIB a vernisat expoziţia jubiliară “60 de ani de caricatură în presa românească”, cu ai săi omuleţi geometrici, trasaţi în linii drepte, ironic-tăioşi în mişcările lor mimetice cu lumea ce-o evocă…



&


Ştefan Popa Popa’s şi ….. restul lumii” atotcuprinzătoare cu celebre personagii portretizate cu stimă zeflemitoare.



Rolul acestor giganţi (în propriul lor costum, şi-n figura caricaturii româneşti) a fost seducător: au magnetizat privirile unui public provenit din generaţii de la A la Z, au strivit cu arta lor orice urmă de nepăsare a unor ochi grăbiţi.



Cele două expoziţii, vernisate pe 23 octombrie, sunt găzduite de sălile Muzeului de Artă din Craiova şi pot fi vizitate până la sfârşitul lunii noiembrie.




0 comentarii: